Project Description

MANS A LES MANS és una fundació sense ànim de lucre fundada al 2004, situada al Barri de la Marina, en el Districte de Sants–Montjuïc, nascuda com a resposta davant la manca de recursos socioeducatius dirigits a la infancia i el jovent d’un barri que presenta molta desigualtat i situacions de precarietat que posen en alt risc a bona part de la població.

Al barri de la Marina viuen 5.992 infants, adolescents i joves d’entre 6 i 24 anys dels quals el 90% están en risc d’exclusió social. Al 2021 va prestar atenció a 87 infants diferents amb indicadors de vulnerabilitat molt elevats.

El Submarí, dirigit a infants d’entre 6 i 13 anys, és un servei preventiu, fora de l’horari escolar, on les criatures més desfavorides del barri troben un espai segur i de bon tracte que els ajuda a créixer de forma sana.

Al Submarí els infants participen en activitats socioeducatives en grup, gaudeixen d’espais d’atenció personalitzada, reben suport acadèmic i eines de cara a l’aprenentatge, gaudeixen d’activitats lúdiques, esportives, artístiques…

Tanmateix es cobreixen necessitats bàsiques, durant el curs escolar (època que estan en funcionament els menjadors escolars) els infant reben un berenar saludable i durant els períodes no lectius, els infants participen a Casals d’estiu i/o colònies per tal de garantir el dinar.

Es treballa de forma coordinada amb les escoles, serveis de salut (pediatria i salut mental) i els serveis socials per tal de generar sinèrgies que facilitin les estratègies necessàries.